Andere jongeren ontmoeten

In real life

Met jongeren afspreken of op iemand afstappen in real life is spannend. Stel, je hebt iemand online gesproken en wil met diegene afspreken, of je wilt naar een activiteit of een jongerengroep, bijvoorbeeld van Transvisie of van jongenout. Dan moet je erop uit.

Het makkelijkst leer je andere jongeren kennen bij een organisatie die activiteiten voor lhbtiq+ jongeren organiseert. Dat kunnen feesten zijn, informatiebijeenkomsten of gespreksgroepen. Afhankelijk van je leeftijd, kun je zelf of met je ouders of een vriend gaan. Je kunt ook afspreken met de ander dat je samen naar een groep gaat. Dan heb je alvast iemand om mee te praten. 

Als je nieuwe mensen gaat ontmoeten, kun je onzeker worden over jezelf. Je vraagt je bijvoorbeeld af of die anderen jou wel leuk genoeg vinden. Of je bent onzeker over je uiterlijk of kleding. Bedenk dat iedereen zich wel eens onzeker voelt. En dat je juist door het ontmoeten van andere jongeren zoals jij, zelfverzekerder wordt.

Hieronder volgt een lijst van plekken waar je heen kunt:

  • Jong&Out is er voor lhbtiq+ jongeren onder de 18 jaar; er zijn bijeenkomsten in het hele land. Er zijn uitjes, sportieve activiteiten en high teas, dus er zit altijd wat leuks bij.
  • Voor transgender jongeren zijn de jongerengroepen van Transvisie een goede plek. Als je tussen de 12 en de 18 bent kan je naar de jongerengroep. Als je ouder bent dan 18 jaar kun je ook naar de jongvolwassenengroep. Iedereen die op de een of andere manier met de eigen genderidentiteit bezig is en op zoek is naar andere jongeren of jongvolwassenen, is welkom.
  • Respect2love is een groep voor biculturele jongeren om zichzelf te zijn.