Zelf actief worden

Actief worden

Een goede manier om mensen te leren kennen, is om zelf actief te worden. Veel activiteiten voor lhbtiq+ jongeren draaien op vrijwilligers. Dus er zijn altijd mensen nodig. Als je samen iets organiseert, leer je elkaar vanzelf beter kennen. Bovendien draag je bij aan een plek voor andere jongeren om samen te komen en zichzelf te zijn.

Er zijn allerlei dingen die je kan doen:

  • Achter de bar staan tijdens een feestje. (Erg handig als je niet makkelijk een gesprek aanknoopt: als je achter de bar staat praat iedereen vanzelf tegen jou).
  • Activiteiten voor anderen organiseren, bijvoorbeeld een filmavond of sportmiddag.
  • De website van de organisatie bijhouden.
  • Bestuurslid worden en allerlei activiteiten coördineren.

Er zijn allerlei organisaties en groepen waar je je voor in kunt zetten. Zoals voor de jongenout-groep in de regio, voor de GSA op school of voor een contactgroep van Transvisie. Ook kun je samen met vrienden een eigen groep starten of feestjes organiseren.

Bedenk vooraf wat je wil doen: vrijwilligerswerk is tenslotte vrijwillig, dus je moet het echt leuk vinden. Bedenk ook waar je goed in bent en waar behoefte aan is, zeker als je iets nieuws start. Door samen te werken ontmoet je dan vanzelf nieuwe mensen, die dezelfde dingen leuk vinden.