#Kweetnie

Hey! Als je het nog allemaal even niet weet, is dat gewoon oké! Ben je soms in de war omdat je niet goed weet wat je voelt en hoe je dat vindt? Misschien heb je twijfels over wie je wél of niet bent of wat je voelt? Dat voelt misschien onzeker, maar is heel normaal. Er zijn veel jongeren die óók twijfelen over hun identiteit of seksuele oriëntatie, jongeren in wie jij je kunt herkennen en bij wie je steun kunt vinden. Jij staat er dus nooit alleen voor!

Iedereen is anders

Dat is de centrale boodschap van ‘Iedereen Is Anders’ een campagne voor LHBTI-jongeren die zoekende zijn en soms met zichzelf in de knoop zitten. Hier vind je antwoorden op twijfels of vragen waar je misschien mee zit en lees je over ervaringen van andere jongeren. Ook vind je er inspirerende video’s en antwoorden op vragen als: ben ik misschien homo? Of misschien wel biseksueel? Wat is transgender? Waar kan ik terecht met vragen over LHBTI? Hoe vertel ik het aan mijn omgeving? Hoe zit het met LHBTI en mijn geloof? Waar kan ik aankloppen als ik echt in de knoop zit? Op deze en heel veel andere vragen vind je op deze website een antwoord. 

#kweetnie

Met de nieuwe campagne #Kweetnie vind je jongeren die hebben getwijfeld over hun identiteit of seksuele oriëntatie en ontdek je hoe zij met vragen en onzekerheden zijn omgegaan! Bekende personen zoals Jessie Maya en Rutger Vink delen op Instagram hun Kweetnie-verhaal en vertellen dat het niet erg is om nog niet te weten wie je bent of wat je voelt. Ook vragen ze jongeren met welke vragen zij worstelen.

Laat je meenemen naar momenten en situaties waarin zij worstelden met zichzelf en hun gevoelens. Met behulp van verschillende verhalen wordt duidelijk dat het heel normaal en oké is als je het soms even niet weet. Ons advies: blijf er vooral nooit mee worstelen, maar praat erover met je omgeving. 

Ouders

De campagne is in de eerste instantie gericht op jongeren. Maar ook voor ouders en opvoeders biedt deze campagne houvast. Vermoed je bijvoorbeeld dat je kind homo, lesbisch, biseksueel of transgender is? Of komt je kind er bijvoorbeeld zelf mee en zie je dat het zich terugtrekt en zelfs minder vrolijk is dan vroeger? Je wilt je kind maar al te graag steunen, maar weet niet hoe? De pagina voor ouders en verzorgers biedt vele tips, tricks en handvatten.

Lancering

De campagne start op 11 oktober, Coming-outdag. Tijdens een bijeenkomst in Vlissingen geeft staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid Welzijn en Sport officieel het startsein, door met een druk op de knop de vernieuwde website www.iedereenisanders.nl én de nieuwe campagne #Kweetnie te lanceren.