Mathilde

“Het belangrijkste is dat je jezelf blijft en alles pas doet wanneer jij er aan toe bent.“

Het verhaal van Mathilde

Ik kwam er op de basisschool al achter dat ik zowel op meisjes als op jongens val. Ik had een vriendje, maar tegelijkertijd voelde ik me aangetrokken tot mijn beste vriendinnetje. Niemand wist van die gevoelens, tot ik op de middelbare school een meisje tegenkwam waarop ik heel erg verliefd werd. Toen ik haar vertelde over mijn lesbische gevoelens vond ze het gelukkig niet raar. Ze was hartstikke lief voor me, maar helaas zelf niet lesbisch..

Toen ik 17 was kreeg ik mijn eerste vriendinnetje. Het voelde meteen veel beter dan met jongens Als ik een relatie met een jongen begon was dat namelijk na 3 weken alweer uit. Maar met dit meisje heb ik uiteindelijk bijna 9 maanden een hele fijne warme relatie gehad. En zij heeft me alles geleerd over de lesbische wereld. Toen ik net een maand met haar had, kwam ik uit de kast voor mijn vrienden. Ze hadden er gelukkig helemaal geen problemen mee! Eentje is wel ontzettend gelovig en voor haar is lesbisch zijn een taboe, maar doordat ik met haar heb gepraat heeft ze het leren accepteren en is onze vriendschap niet kapot gegaan.

Doodsbang was ik, om mijn ouders en mijn zusje te vertellen dat ik een vriendinnetje had. Ik vond het echt heel eng, omdat ik dacht dat vooral mijn vader het niet zou snappen en het er heel moeilijk mee zou krijgen. Daarom koos ik er voor om het mijn ouders apart van elkaar te vertellen. Ik heb toen heel erg gehuild, maar ik snap helemaal niet waarom ik me zo druk maakte. Ze vonden het helemaal niet erg. Mijn moeder vindt het prima en mijn zusje en ik zijn nog closer geworden dan dat we al waren. Mijn vader vind het zelfs superleuk dat ik ook op meisjes val, en vraagt vaak of ik alweer een vriendin heb. Ik denk dat hij het stiekem leuker vindt als ik met een meisje thuiskom dan met een jongen, haha!

Ik dacht echt dat ik helemaal lesbisch was, maar de laatste tijd ben ik me ook weer gaan interesseren voor jongens. Best wel laat, aangezien ik bijna 19 ben. Maar daardoor weet ik in ieder geval dat ik biseksueel ben en niet lesbisch. Sommige mensen vinden dat heel raar. Want ‘biseksualiteit bestaat niet’. Nou, echt wel! En als ze er een probleem mee hebben, zeg ik altijd: ‘Nou, dan ben ik gewoon mezelf.’ Mijn advies: Het maakt niet uit of je lesbisch, homo, bi, hetero, transgender of anders bent. Het belangrijkste is dat je jezelf blijft. En doe alles op z’n tijd, als je er aan toe bent. Kom niet uit de kast als je er nog niet klaar voor bent.